GREEK PROPAGANDA

ALI STE VEDELI?

Pred letom 1988 in razglasitvijo neodvisnosti republike Makedonije leta 1991 je bila uradna politika Grčije zanikanje celo obstoja imena Makedonija (z zakonom so prepovedali izraz Makedonija in danes tako »opevano« grško pokrajino Makedonija preimenovali v Severno grčijo).

Grška propaganda: » Antični Makedonci so bili Grki «


Stran 180- knjiga Agnes Savil »Aleksander Veliki in njegova doba«:

Za kratek časa je helenizem oživil, ko je Demetrij iz Baktrije, pol Makedonec in pol Grk, poskušal leta 187 pr. n. št. zopet vzpostaviti indijski imperij Aleksandra.

Kako naj si zamislimo, da obstoja oseba, ki je pol Grk in pol Grk?

- - - - - - - - - - - - - - - -

Quintus Rufus "The History of Alexander" (Zgodovina Aleksandra)

In tako je nekega slavnostnega dne Aleksander pripravil bogat banket, tako da je lahko povabil ne le svoje najboljše prijatelje med Makedonci in Grki, temveč tudi plemstvo sovražnika.« (str. 188)

- - - - - - - - - - - - - - - -

Quintus Rufus »Zgodovina Aleksandra«

Kje je vaše vzklikanje, ki kaže vaše navdušenje? In kje je ta značilni pogled mojih Makedoncev?

- - - - - - - - - - - - - - - -

Arrian: Aleksandrovi vojni pohodi

Gospodje Makedonci in vi, moji prijatelji in zavezniki [Grki], to se ne sme zgoditi. Bodite močni; kajti dobro veste, da sta trpljenje in nevarnosti cena za slavo in da je sladko življenje poguma in nesmrtnosti po smrti.«

- - - - - - - - - - - - - - - -

Quintus Rufus: »Zgodovina Aleksandra

(Sojenje Hermolaju)

Glede tebe pa, Kalistenes, ki si edina oseba, ki se ime za moža (ker si morilec), vem, da ga želiš pripeljati pred nas. Ker želiš, da bi njegove ustnice pred tem zborom ponovile žalitev, ki si jo slišal od njega in jo je izgovoril o meni. Če bi bil Makedonec, bi ga predstavil tukaj skupaj s teboj – učenca, ki je vreden svojega učitelja. Vendar pa je Olintijec [Grk] in ne uživa istih pravic. (str. 195)

- - - - - - - - - - - - - - - -

Robert A. Hudley v svojem članku: »Diodoros 18.60. 1-3.«Primer predelanih virov« o Eumenesu:

Sedaj prispemo do drugega spoznanja / mnenja Eumenesa, da ker je tujec, nima pravice ukazovati Makedoncem. Vendar nikjer v dosedanji pripovedi Diodorosa poreklo Grka Eumenes ne vzbuja sovraštva med Makedonci. Še več, Eumenes v svojem tujem poreklu ne vidi ovire, da ne bi sprejel ponudbe vrhovnega poveljstva v 18.58.4 in nadaljuje z izvrševanjem te funkcije v 19.13.7 in 15.5 brez očitkov, da ni Makedonec.  Tuje poreklo Eumenesa niti enkrat ni vzrok težavam med poveljniki Srebrnih ščitov.

aaaaaaaaaaaaiii

 

    SLOhosting.com priporoča :